Oven schoonmaken

Hieronder vindt u enkele methoden met veelvoorkomende huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Soms werkt het ene middeltje beter dan de andere. Het loont de moeite om verschillende methoden te proberen!

Overige methoden

Afwasmiddel

Maak in een klein bakje een sopje van water en een flinke scheut afwasmiddel. Zorg dat het goed schuimt. Smeer nu de binnenkant van de oven in met de zachte kant van een sponsje. Laat dit 15 minuten intrkeken.
Maak vervolgens in een ander bakje een zoutmengsel van water en 3 schepjes zout. Roer dit zodat een goed egaal mengsel ontstaat.
Spoel het schuursponsje uit onder de kraan, doop hem in het zoutmengsel en veeg vervolgens zachtjes met de harde kant van het schuursponsje langs de wanden van de oven. Er ontwikkelt zich nu een chemische reactie. Laat het geheel 30 minuten staan en veeg vervolgens de oven schoon met een zachte doek.

IJzersponsje

Let op, niet voor elke oven is dit een verstandig idee (bijv. roestvrijstaal). Het kans soms krassen veroorzaken. Volgens velen werkt dit echter gigantisch goed.

Dasty

Dasty is te koop bij de Wibra en is een van de best verkochte producten van deze winkel omdat het een waar wondermiddel is. Dasty is een ontvetter en volg je de instructie op de verpakking van het middeltje, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je oven binnen no-time schoongemaakt is!

Geurtjes verwijderen

Geuren verwijderen doe je door een bakje met één van de volgende ingediënten in je oven te plaatsen:

  • Azijn
  • Citroensap (liefst versgeperst uit 2 citroenen)

Voorkomen van vuil in de oven

Bedek de achterkant en/of onderkant van de oven met aluminiumfolie of bakpapier (alleen bij ovens, niet bij magnetrons!) en voorkom dat de achterkant zwartgeblakerd wordt met vuil. Zorg er voor dat je niet het verwarmingselement bedekt!

Weet je zelf een goede methode?

Laat het ons weten via de reacties rechts op deze pagina!

Is het je gelukt om je oven schoon te krijgen?

Of juist niet? Laat dat ons ook weten via het formulier aan de zijkant van deze pagina!

Een vraag stellen?

  • street

    hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat voro type vuil er in je oven zit… bij mij werkte afwasmiddel prima het vuil was niet heel oud en aangekoekt.